Bloedarmoede - Anemie

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden, deze stofwisseling verbrand eiwitten, vetten suikers en koolhydraten. Als er minder zuurstofgas  voorradig is, betekend het dat verbranding trager kan worden, de cel opzwelt en lage bloeddruk kan ontstaan. Bloedarmoede kenmerkt zich door een te laag gehalte aan hemoglobine of een tekort aan circulerende erytrocyten of door beide. Langdurige anemie kan klachten geven als chronische vermoeidheid, hyperventilatie en ademhalingsklachten.

Bloedarmoede, Anemie, zuurstof, eiwitten, neurotransmitters, bloeddruk, longen, lymfevatenstelsel, hemoglobine, vermoeidheid, infecties, blauwe plekken, homocysteïne, melkeiwitten, eiwit, cholesterol, lactose-intolerantie, lactose, koolmonoxidevergiftiging, ijzer, vitamine B12 tekort, bloedonderzoek, hemoglobine, sikkelcelziekte, Moe, hoofdpijn, zweten, hartkloppingen, histamine, reuma, maagzweer, insectenbeten, Lyme, granulomen, endometriose, HPV virus, Reticulocyten, Leverfalen, nierziekten, maagverkleining, darmstoornis, diarree, obstipatie, ferritine, sepsis

Het lichaam heeft ijzer nodig om rode bloedcellen te maken

Alle cellen hebben het gas uit de buitenlucht nodig voor het verbranden van voedsel zodat er levenskracht ontstaat. Het lichaam heeft ijzer nodig om hemoglobine te kunnen maken, het ijzerhoudend is een eiwit in het bloed. Het proteïnepigment vervoerd reuk- en kleurloos gas via de longen naar andere organen als de hersenen. Een veelvuldig gebruik van eiwitshakes die we niet verbranden, kan een ophoping van homocysteïne in het bloed veroorzaken. Een overmatig homocysteïne-gehalte in de rode bloedkleurstof kan de bloedvaten beschadigen.

Het teveel consumeren van eiwitpoeder kan net zo gevaarlijk zijn als een te hoog LDL cholesterol, als het afvalproduct van de eiwitten. De ophopingen van hoge homocysteïne-concentraties in de hersenen veroorzaken mogelijk diabetes 3. De verminderde doorbloeding in het hersengebied komt vaak voor in combinatie met darmklachten als colitis ulcerosaconstipatie en of diarree.

De werking van de celademing

We ademen zuurstof in, dit bindt zich aan eiwit in de rode bloedcellen en vervoert het levensgas naar alle organen. Vervolgens laat de proteïne los en werken de cellen als fabriekjes wat celademhaling wordt genoemd. Er wordt in dit proces koolstofdioxide gevormd, dit bindt zich aan de rode bloedcellen en het zuurstofarme bloed. De afvalstoffen volgen de roette naar de longen om via de ademhaling de afvalstoffen te lossen. Anemie, gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende erytrocyten of door beide.

Lactose intolerantie, histamine en pre-diabetes kunnen dit proces verstoren

Lactose komt van nature voor in zuivelproducten en wordt daarnaast ook toegevoegd aan diverse levensmiddelen. Melksuiker komt bijvoorbeeld voor in melk, yoghurt, vla, kaas, koekjes, taart, ijs, snoep, chips, antibiotica en sommige vitaminepreparaten. Bij een lactose-intolerantie, wordt in de dunne darm te weinig van het enzym lactase aangemaakt en onverteerd in de dikke darm terecht kan komen. 

Caseïne wordt gebruikt als lijm

Onverteerd in onze maag kan caseïne voor enorme voedingsstoffen opname problemen zorgen, omdat het als plaksel aan het slijmvlies kleeft. Door de meester-timmerlieden wordt er zelfs lijm van gemaakt. Kaas dat eerst zacht gemaakt wordt door de metselaar en mengen de kleefstof met ongebluste kalk aan elkaar vast. Te veel van dit mengsel in ons lichaam, is niet bevorderlijk voor de maag-darm-as.

Suiker heeft dezelfde werking, eenmaal nat kan het opdrogen en kunnen er allerlei stoffen aan plakken

Suiker kan pre-diabetes en diabetes 2 veroorzaken en het zorgt voor pieken in onze bloedsuikerspiegel. Wanneer onze bloedglucosewaarde te hoog stijgt door veel suikerhoudende producten te eten, zorgt de pancreas steeds opnieuw, dat er insuline geproduceerd wordt. Dit proces zet de glucose om in glycogeen, zodat we energie krijgen. De pancreas kan hierdoor uitgeput raken en zal minder van dit hormoon gevormd in de alvleesklier  produceren. De voorradige glucose‑eenheden in onze cellen worden dan niet verbrand.

Als de cel niet meer doorbloed wordt door vervuiling, kunnen er ontstekingen ontstaan

Op het oppervlak van cellen zitten speciale insulinereceptoren. Als er insuline bij zulke receptoren komt, gaat het hormoon gevormd in de alvleesklier aan deze cellen vastzitten. Openen de deuren van de celkern voor de suiker, die zo het cytoplasma van de cel in kan om de mestcel te voeden. Zonder deze stof, aangemaakt door de alvleesklier, kan zoetstof niet naar binnen en kan het kerndeeltje verstopt raken en gaan ontsteken. 

Als er langdurig histamine moet worden afgegeven, kunnen de bijnieren uitgeput raken om de afvalstoffen op te ruimen. De bloedvaten verwijden en de kans op bloedarmoede vergroot. Het hoofd roept de darmen om hulp en laat het lichaam iets trager lopen. In de hoop, dat het bloedvat de normale positie weer in neemt en de balans tussen cortisol en DHEA herstelt wordt. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Een tekort aan zuurstof in de hersenen kan komen door inwendige of uitwendige oorzaken. Denk bij uitwendige redenen, aan drenkelingen, op grote hoogte zijn, koolmonoxidevergiftiging, gebruik van alcohol, drugs, een ongeval of verslikking. Inwendige aanleidingen kunnen stoornissen zijn in het bloedtoevoer zoals bij een hartinfarct, door een afgesloten of vernauwd bloedvat. Een probleem met de longen waardoor we minder lucht binnen krijgen door een lagere bloeddruk of een vorm van bloedarmoede. 

Een ijzertekort kan gevolgen hebben voor ons denkproces

Ongeveer 70% van het ijzer in ons lichaam is gekoppeld aan hemoglobine in rode bloedcellen. De rest is gekoppeld aan ferritine en opgeslagen in weefsels. Als er onvoldoende van dit mineraal via het voedsel wordt opgenomen zullen de voorraden in het lichaam slinken. Als dit proces te lang duurt heeft dat gevolgen voor ons denkproces, omdat neurotransmitters via ditzelfde beloop vervoerd worden.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Bloedarmoede door enorm veel verlies van bloed

De meest voorkomende oorzaak waardoor men te kampen heeft met bloedarmoede is een tekort aan ijzer. Een tekort aan ijzer kan door verschillende oorzaken ontstaan. Enorm veel verlies van bloed door verwonding, hevige menstruatie of door eenzijdige voeding. Daarnaast zijn er nog enkele andere factoren die voor de aandoening van het bloed kunnen zorgen. Een langdurige bloedarmoede kan ook een tekort aan vitamine B12 en foliumzuur veroorzaken. Erfelijke aandoeningen, sikkelcelanemie of sikkelcelziekte, dit komt vooral voor bij mensen met voorouders uit (sub)tropische landen. 

De hemoglobinetest meet de hoeveelheid hemoglobine in het bloed, het is een eiwit dat zich bevindt in de rode bloedcellen (erytrocyten). Het zorgt voor zuurstoftransport van de longen naar weefsels in het hele lichaam. Als het hemoglobinegehalte te laag is, dan krijgt het lichaam, te weinig zuurstof en is kortademig en snel moe. Even rusten helpt dan niet en men kan belanden in een burn-out.

Biochemische dragerschapstest voor sikkelcelziekte en bèta-thalassemie, bij deze test worden naar de biochemische aanwijzingen gekeken voor dragerschap. Dit onderzoek wordt gedaan als er geen ijzergebrek is gevonden of een bij een kind, waarbij beide ouders gediagnostiseerd zijn met de aandoening. 

Zuurstof verbrandt vet en dat geeft energie, wanneer de vertering langzamer gaat kan moeheid ontstaan

Vet kan alleen met zuurstof worden verbrand en kan zeer veel energie leveren als de vetverbranding juist verloopt. Bij inspanningen van zeer lage belasting wordt voornamelijk HDL cholesterol als energiebron gebruikt. De vettige substantie moet wel uit volwaardige vetten bestaan, die niet veranderd zijn van structuur. Bij het verrichten van sport en arbeid is er een grotere vraag naar frisse lucht en kunnen de symptomen van  bloedarmoede eerder zichtbaar worden. Als het lichaam moe is, dan is het belangrijk om te kijken of er sprake is van gal-falen

De uitwerpselen vertellen veel over onze gezondheid, check de poepwijzer met de ontlasting check. Zijn de feces bijvoorbeeld papperig, waterig, vettig, diarree of is er obstipatie. Ontlasting bestaat voor driekwart uit vocht, deze vloeibare mengsel wordt gehaald uit wat wij drinken en eten aan vochthoudend voedsel.

De ontlasting indicatie wijzer, hoe ziet onze ontlasting eruit

Er zijn veel mensen zijn die een ongezonde stoelgang hebben, denken dat er niets aan de hand is omdat ze niet iets anders gewend zijn en gebruiken wellicht al jaren medicatie. Een gezonde spijsvertering, bevat voldoende vezels bacteriën en vocht en als men obstipatie heeft of diarree, kan dit leiden tot traumatische ervaringen. Buiten het trauma is het noodzakelijk om de afvoerbuis schoon te houden, zodat afvalstoffen niet in de bloedbaan komen en daar organen als het hoofd ziek maken.
Soort ontlastingMogelijke gevolgenMogelijke oorzaken en oplossingOnderzoek en indicatieBloed onderzoek
❶ Losse stevige keutels,(Moeilijk uit te scheiden), dit type ontlasting heeft het langst in de darmen gezeten.

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Het is zeker dat aan constipatie geleden wordt, waarschijnlijk uitdroging is ontslaan, vol zit met gifstoffen, wat pijnklachten veroorzaakt en een tekort aan neurotransmitters tot gevolg kan hebbenDit is de meest voorkomende ontlasting bij mensen met een ongezonde levensstijl of een stressvol leven
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Onderzoek naar wat er gegeten wordt

Indicatietest Pre-diabetes
Indicatietest neurotransmittersNeurotransmitters Totaal (RP Urineonderzoek) hormonen uit urine
❷ Worstvormig maar klonterig - houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is

Verstopping EHBO, Voedingslessen
Dit type ontlasting geeft aan dat je aan constipatie lijdt en dat je misschien uitgedroogd bent, houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is, er is een een wijziging van levensstijl nodigTe weinig vet, vezels, vocht en beweging
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult

Lichaam bestaat uit veel vocht

Te weinig HDL Cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van LDL cholesterol en betere ontlasting

Voorkom darmklachten met vezels
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesVet/vertering (kwantitatief) uit faeces kurzel code: FETTST
❸ Worstvormig, met barstjes aan de buitenkant -normale ontlastingDit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❹ Als een worst of slang - normale ontlastingGlad en zacht, dit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❺ Zachte keutels met duidelijke randen - mogelijk risico voor darmziekteDit type ontlasting, wordt gezien als zachte diarree en is ook een mogelijk risico voor darmziekte, als de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Ziekte van Crohn
Gliadine IgA en IgG Onderzoek
❻ Papperige uitscheiding, is zacht - Kleeft in de WC pot - mogelijk problemen met vertering van vettenPlakkerig en niet goed gevormd. De ontlasting blijft aan de wc pot plakken en je moet meerdere malen wc papier gebruiken bij het afvegen. Mogelijk kan het ook een teken zijn, dat vetten niet juist verteren en er problemen zijn met de gal. De ontlasting kan in een brij naar buiten komen, maar ook in meerdere kleine stukjeGalblaasfunctie - falen

Candida Albicans, parasieten, schimmelinfectie
Glutenallergie

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase
❼ Waterig, geen vaste stukjes helemaal vloeibaar - mogelijk een bacteriële darmaandoening of besmetting met parasietenDit type ontlasting heeft het kortst in de darmen doorgebracht. Dit kan zijn vanwege ernstige diarree vanwege een ander land bezoeken, als India of Thailand, een bacteriële of virale infectie, overgevoeligheid voor voeding, tot aandoeningen van de darmenHistamine intolerantie - mestcellen ons niet meer beschermen
Lactose - intolerantie

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking
Indicatie test Candida Albicans
Candida Albicans IgA, IgG en antigeen - Onderzoek

Wat kunnen verschijnselen van bloedarmoede?

 • Een moe en zwak gevoel;
 • Snel kortademig worden bij inspanning, het lichaam heeft zuurstof nodig;
 • Duizeligheid bij lage bloeddruk;
 • Het gevoel flauw te vallen;
 • Bleekheid (bij ernstige bloedarmoede);
 • Lage bloeddruk;
 • Wazig zien;
 • Ontstekingen;

Een zuurstof alarm ter voorkoming van zuurstofuitputting

Een zuurstof meter  alarm voor zuurstofuitputting, is ontworpen om te beschermen in de buurt van opgeslagen inerte gassen zoals stikstof. Alarmen bij een laag zuurstofgehalte zijn van cruciaal belang bij cryotherapie, zoals bij reumatische aandoeningen wordt toegepast. Bij voedselproductiefaciliteiten, proceskoeling of in een afgesloten ruimte waar inerte gassen worden opgeslagen.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Een ijzertekort kan bijvoorbeeld in de volgende situaties ontstaan

 • Veel bloedverlies bij mogelijke aandoeningen als endometriose en het HPV virus;
 • Na een operatie, bevalling, miskraam of stil geboren kindje;
 • Na een periode met langdurige of heftige menstruaties;
 • Te weinig ijzerhoudende voedingsmiddelen eten;
 • Na een periode waarin langere tijd ongemerkt kleine beetjes bloed verloren gaat, bijvoorbeeld in maag of darmen. Dit kan gebeuren door bepaalde pijnstillers (ibuprofen , diclofenac ) of bij een ziekte van de maag of darmen;
 • Langdurig gebruik van aspirine of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s);
 • Maagzweer of een ontsteking in het maag-darm slijmvlies;
 • Pyogene granuloma is een onschuldige aandoening en zijn goedaardig.
 • Bij terugkerende bloedingen, zoals bij verzweringen en fistelvorming;
 • Bij verwonding door een letsel 

De b vitamine houden elkaar in balans

Bloedarmoede ontstaat meestal door een ijzertekort. Het tekort aan rode vloeistof kan ook ontstaan door een onbalans in vitamine B12, B6 en foliumzuur. Cobalamine helpt foliumzuur homocysteïne af te breken en kan daarom helpen bij een betere functie van hart en bloedvaten. Bij een gebrek aan de stof die uit vlees of zeevruchten gehaald wordt, werkt folaat niet meer. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Wat veroorzaakt een pyogene granuloma?

Het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak is van een pyogene granuloma. Deze gezwellen kunnen optreden na blessures, maar de reden hiervoor is niet bekend. Andere oorzaken van pusvormende streptokok zijn trauma veroorzaakt door insectenbeten of door de huid jeukt en men vaak moet krabben. Hormoon veranderingen tijdens de zwangerschap, kan ook leiden tot ontstekingen van het tandvlees. Virussen spelen een rol in het vergroten van mestcellen, waardoor er eveneens kans op het weglekken van bloed ontstaat.

Reinig de onbeschermde wond eerst goed

Het schoonmaken van de wond is een belangrijk onderdeel van de de aangedane plek. Het voorkomt niet alleen een infectie, maar zorgt er ook voor dat de kwetsuur sneller en mooier herstelt. Niet alleen bacteriën kunnen infecties  veroorzaken, ook virussen en schimmels kunnen voor problemen zorgen. Als een wondje ontstaat, kunnen de micro-organismen de onbeschermde huid binnendringen en de open letstel infecteren. 

Reinig de huid altijd eerst, voor de behandeling start

Een onbeschermde wond kan gaan ontsteken, om die reden is het belangrijk elke verwonding eerst goed te reinigen met betadine. Smeer niet meteen een crème op de aangedane plek, dit kan diep in de huid binnentrekken. Mogelijk helende kruiden, kunnen zonder reiniging, bacteriën meenemen in dieper gelegen weefsels en daar voor onrust gaat zorgen. De wondverzorging na het ontsmetten, kan bijvoorbeeld met propolis. Voor de mondslijmvliezen kan als voorbeeld aloë Vera tandpasta gebruikt worden en tot rust te brengen met het sap van de cactus.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huidirritatie en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen een stralende geven, die er jonger uitziet en zachter aanvoelt en nog belangrijker, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag

Bepaalde medicijnen kunnen ook leiden tot bloedarmoede

 • Indinavir (Crixivan), drink tenminste acht glazen water, eet voldoende vezels en vetten en beweeg om de lymfebanen goed te reinigen;
 • Isotretinoïne of accutane, kan een bloederige diarree veroorzaken de waterdunne ontlasting die voorkomt bij allerlei darmaandoeningen
 • Acitretine of soriatane acitretine zou een doeltreffend product zijn, door de vele  bijwerkingen wordt het vaak gebruikt bij ernstige vormen van psoriasis die niet vatbaar zijn voor andere behandelingen. De onbedoelde effecten kunnen zijn misselijkheid, moeheid, verlies van eetlust, bloedarmoede, lever- en nier schade veroorzaken;
 • Sommige anticonceptiepillen, de medici, weet nog steeds niet waar het door komt. Bij stichting B12, staat een artikel over vrouwen die de pil gebruiken, de waarden van vitamine B12 en B6 en holo-TC zouden duidelijk verlaagd zijn. De pillen lijken echter geen invloed te hebben op foliumzuur, homocysteïne en MMA.

Bloedonderzoek💉 , bloedarmoede reticulocyten

Wanneer iemand bloedarmoede heeft is het belangrijk om te weten of er wel nieuwe rode bloedcellen gemaakt worden. Het absolute aantal reticulocyten in het bloed is een indicatie voor de activiteit van het beenmerg dat voor nieuwe rode bloedcellen zorgt. Bij een verhoogde aanmaak zal het totale aantal reticulocyten verhoogd zijn. De hoeveelheid in de bloedbaan wordt gemeten en weergegeven als percentage van de rode bloed cellen. 

Rode bloedcellen die nog moeten ontwikkelen en of er nieuwe bloedcellen gemaakt worden

Reticulocyten zijn rode bloedcellen die nog moeten ontwikkelen en bevatten nog erfelijk materiaal wat uiteindelijk bij de rijping verloren gaat. Het eindstadium van rode bloedcellen bevat geen RNA meer, het is een molecuul dat, net als DNA. Ribonucleïnezuur bestaat uit een reeks aan elkaar gekoppelde nucleotiden, die strengen en cellen verbinden. Wanneer iemand bloedarmoede heeft is het belangrijk om te weten of er wel nieuwe rode bloedcellen gemaakt worden. Het absolute aantal reticulocyten in de rode vloeistof is een indicatie voor de activiteit van het beenmerg dat voor nieuwe rode bloedcellen zorgt. 

Noodzaak blijft, dat iemand met kennis het bloedonderzoek leest

Bij een verhoogde aanmaak zal het totale aantal voorlopers van de rode bloedcellen verhoogd zijn. Echter de hoeveelheid in de bloedbaan wordt gemeten en weergegeven als percentage van de bloedcellen. Dit vergt enig terughoudendheid, bij de uitleg van de uitslag, wanneer totaal gezien de productie van reticulocyten niet is toegenomen, kan er toch een verhoogd percentage gemeten worden.

Er zijn verschillende vormen van erfelijke bloedarmoede

Samen heten ze hemoglobinopathieën en zijn erfelijke aandoeningen, waarbij het zuurstoftransporteiwit hemoglobine in het bloed veranderd is. Oververmoeidheid, licht gevoel in het hoofd, problemen bij inspanning, lichamelijke zwakte door lage bloeddruk kunnen dan ontstaan.

 • De kans op dragerschap is sterk verhoogd bij sikkelcelziekte als thalassemie in de familie voorkomt. Hetzelfde geld ook, als voorouders oorspronkelijk afkomstig zijn uit Afrika, de Antillen, het Middellandse Zeegebied, Zuidoost-Azië of het Midden-Oosten. In sommige Afrikaanse landen is zelfs 30-40% van de bevolking drager.

Biochemische dragerschapstest voor sikkelcelziekte en beta-thalassemie. Bij deze test worden naar de biochemische aanwijzingen gekeken voor dragerschap. Dit betreft geen DNA diagnostiek.
Hb-electroforese uit EDTA-bloed bestaat uit HbA1, HbA2, HbF, (HbS). Dragers van HbP (heterozygoten) hebben een grotere kans om een malaria-infectie te overleven.

Wanneer heeft het lichaam meer voeding met ijzer nodig

 • Een kind in de groei is en bij een vrouw in de zwangerschap
 • Iemand voor langere tijd, heel weinig voeding waar ijzer inzit;
 • Weinig eetlust, teveel maagzuur;
 • Streng aan de lijn doen.

Bloedarmoede - aplastische anemie en sepsis

Anemie kan ook ontstaan door infecties, waarbij sepsis een bekende oorzaak kan zijn. Vuil kan via de infectiehaard in de bloed en lymfevaten terechtkomen en zich vermenigvuldigen. De eerste oorzaak kan een urineweginfectie zijn, maar bijvoorbeeld ook een steenpuist. Aplastische-anemie is een speciale vorm van bloedarmoede waarbij er niet alleen een tekort is aan rode bloedcellen, maar ook aan witte bloedcellen en bloedplaatjes. Het tekort aan roodkleurige vloeistof veroorzaakt als voorbeeld bleekzucht en kan het levensvocht minder zuurstof en voedingsstoffen vervoeren. 

Overmatige bloedingen en blauwe plekken

Door het tekort aan witte bloedcellen (leukocyten), word je vatbaarder voor infecties. De milt is een van de belangrijkste organen van de grote groep bloed- en lymfevormende organen waar o.a. ook het beenmerg, de lymfklieren en de lever toe behoren. Bij veel mensen die lijden aan aplastische anemie, kan de oorzaak niet worden gevonden en in andere situaties wordt deze vorm van bloedarmoede onder andere veroorzaakt door erfelijke oogpunt, blootstelling aan giftige chemicaliën in deodorant, allerlei geparfumeerde lotions of straling of bepaalde medicijnen. 

Lab onderzoek, om terugkerende infecties te achterhalen

De klachten ontstaan meestal geleidelijk, tenzij de aandoening ontstaat als reactie op een giftige stof. Er kunnen dan klachten ontstaan van overmatige bloedingen en blauwe plekken, moeheid en bleekheid en steeds terugkerende infecties. De diagnose wordt gesteld op basis van laboratoriumonderzoek van bloed en beenmerg. Een bloeduitstorting is het gevolg van schade aan een bloedvat.

De lymfevaten vervoeren lichaamsvloeistof en witte bloedcellen. In de melkachtige lymfestroom bevinden zich op regelmatige afstanden lymfeklieren, die als vangnetten en er alle ongewenste chemische of organische bestanddelen eruit filteren. De milt, een vuistgroot orgaan links achter en onder het middenrif, doet dienst als vangnet in de bloedbaan. De milt maakt deel uit van het onklaar maken van ziektekiemen en virussen en speelt daarnaast, als fabriek voor witte bloedcellen, een belangrijke rol bij de samenstelling van het bloed.

De milt kan via het bloedvatenstelsel, ook rode bloedlichaampjes produceren.

Bij noodzaak, kan de milt ook rode bloedlichaampjes produceren, dit orgaan filtert en slaat ongewenste metalen (ijzer en kwik) op. De buikklier met lymfatisch weefsel, verwijdert de resten van rode bloedlichaampjes, die de kleur van onze ontlasting bepaald. Let op met deodorant en lippenstift, wat uit zware metaal deeltjes vervaardigd kan zijn, het lymfesysteem overbelasten. Veel mensen zijn allergisch voor het anti-geur of zweetmiddel, waardoor de okselklieren kunnen gaan zwellen. Hetgeen kan leiden tot gordelroos en vaak tot stand komt bij een zwakke weerstand

Zware metalen verzaakt mogelijk gezondheidsklachten

Onderzoek toonde aan dat gevoeligheid voor kwik vaker voorkwam bij een deel van de bevolking met fibromyalgie. Zo wordt er ook veel titaan in de geneeskunde gebruikt. Volgens een studie is er een mogelijke oorzaak van vage klachten zoals moeheid, zenuwpijn, gewrichtspijn, en mentale problemen. Hetzelfde geld voor allerlei metalen die we dragen als oorringen, kettingen, horloges. We weten van edelstenen dat deze een rustgevende werking kunnen hebben als ze op de huid worden aangebracht. Het is raadzaam om dit uit te sluiten, door ze een tijdje niet te dragen. 

Lage bloeddruk en bijnieruitputting

De sepsis verschijnselen ontstaan doordat het afweersysteem deze ziekteverwekkers probeert op te ruimen. Als dat niet goed lukt, bijvoorbeeld doordat de weerstand heel laag is, wordt de histamine productie steeds sterker. Het hele lichaam raakt erbij betrokken en komt in een totale ontstekingsstand te staan. De ontstekingsstoffen die in het bloed circuleren veroorzaken een steeds heftiger reactie en zo maakt het lichaam zichzelf steeds zieker. Eén van de gevolgen kan zijn dat de bloeddruk sterk daalt.

Bij hypotensie kunnen voedingsstoffen niet goed worden opgenomen en afvalstoffen niet goed afgevoerd

Als door hypotensie de druk van het rode vloeistof daalt, kunnen, levernieren, het hart of de longen te weinig doorbloed raken. Het gevolg daardoor is dat er te weinig zuurstof ontvangen wordt en het orgaan en lymfestelsel minder gaat werken. Voedingsstoffen worden daardoor minder opgenomen en afvalstoffen ondervinden een vertraging, waardoor oedeem kan ontstaat.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

We kunnen niet rennen en ontspannen tegelijk, zo kan het lichaam niet vol met energie zitten bij slapen

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

In de volgende situaties is het verstandig extra voeding te eten met ijzer

 • Het voedingspatroon wijkt af, bijvoorbeeld door een zeer eenzijdig dieet;
 • Als er veganistisch gegeten wordt;
 • Er kunnen eetproblemen zijn ontstaan, door gewicht te verliezen of door welke oorzaak dan ook.
 • Een kanttekening, minder eten, kan te weinig maagzuur geven en een haperende spijsvertering;

Waar zit veel ijzer in? en welke voeding werkt juist IJzer tegen

 • Groenten, met name andijvie, artisjok, broccoli, courgette, doperwten, druivenblad, postelein, tomatenpuree, raapstelen en schorseneren;
 • Vlees, pas op met varkensvlees;
 • Vissoorten (kabeljauw, haring, makreel en sardines);
 • Schaal- en schelpdieren (garnalen, mosselen en oesters);
 • Peulvruchten zoals bruine en witte bonen en linzen;
 • Noten, zoals paranoten en zeekraal;
 • Gedroogd fruit, met name abrikozen, pruimen en vijgen;

Voedingsinname die IJzer opname tegenwerken

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

De wortelchakra staat in verbinding met het bloed. Overleving, onveiligheid, onzekerheid,  door uitputting van lichaam en verandering van gedachten gedachten, het niet meer kunnen vertrouwen op het lichaam, door chronische ziekte. We zouden het eerste moeten kijken naar de wortelchakra, of er niet een bloedarmoede is ontstaan, door bijvoorbeeld endometriose, gevolgd door ademhalingsklachten.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's